Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudjátok, hogy kezdődött a tápgyártás?

 

 

Egy James Spratt nevű villanyszerelő az 1800-as évek közepe tájékán Londonban figyelte a kutyákat, akik a tengerészek akkori kedvelt kekszét ették (liszt, víz, só) és ihletett kapott a "kutya sütik" elkészítésére. 180 fokos fordulattal szakmát váltott, megalkotta a búzából, marhából, zöldségekből álló kekszet kutyáknak, melyek természetesen nem kiegyensúlyozott étrendet biztosítottak a kedvenceknek, mégis ezek lettek az első tápok, úgy is használták őket.

Természetesen hatalmas sikere volt, így sokat nem váratott magára, hogy megjelenjenek a konzervek, majd ezt követőn a XX. század közepén az extrudálás, mely szintén áttörést hozott, hiszen a nedves és száraz elemeket is bele tudták tenni, nem utolsó sorban olcsóbbá tette a korábban olyan nagyon magas áron előállított "tápokat".

Most a XXI. században gondolom, mondanom sem kell, hogy millió táp közül lehet választani, legtöbbje most is extrudálással készül. Sajnos elmondható, hogy a rossz minőségű tápoknak (és a jó marketingjüknek) köszönhetően a kutyusok körében egyre gyakoribbak és gyakoribbak a különféle daganatok, allergiák, emésztési zavarok, máj és veseproblémák.

Ezért igenis nagyon fontos tudni, hogy ténylegesen mi is a beltartalma a tápnak, mi bújik meg a szép csomagolás, lazán szabályozott termékcímke és szuper marketing mögött!

Figyeljetek kedvenceitek ételére, amíg nincs meg a baj, nem is gondolnánk mennyit számít, mit kapnak!

Tartalomhoz tartozó címkék: #Táp